Click to Career, 7-8 aprilie 2014, Lituania (Kaunas)

În perioada 7-8 aprilie 2014, delegaţia echipei de implementare a proiectului „Click to Career” (C2C) din cadrul Parteneriatului pentru învâţare – Grundtvig, Programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii”, Nr. de referinţă: GRU-13-C-LP-233-VL-RO coordonat de Fundaţia „Casa Cărţii” din Râmnicu Vâlcea între 2013 – 2015 a participat la întâlnirea organizată de partenerii din Lituania, Alfa idejos ir technologijos, la Kaunas.

Parteneriatul C2C cuprinde organizaţii din opt ţări: România, Italia, Cipru, Germania, Marea Britanie, Lituania, Croaţia şi Grecia şi se axează pe crearea unui suport informatic util în conceperea şi administrarea unei afaceri virtuale de tip Consumer to Consumer.

Întâlnirea de la Kaunas a avut ca principal scop crearea unui curs intitulat: „Începerea unei afaceri on-line – pas cu pas” utilizând schimbul de experienţă şi bune practici dintre parteneri în cadrul secţiunii de training .

Secţiunea de workshop a cuprins prezentări având ca temă „Planuri personalizate şi idei creative pentru propria afacere utilizând aptitudinile publicului ţinta”, precum si prezentarea legislaţiei europene în domeniul e-commerce-ului.

La finalul lunii aprilie, 2014, cursul „Începerea unei afaceri on-line – pas cu pas” va fi încarcat pe platforma de e-learning MOODLE a proiectului C2C.

Programul întâlnirii a cuprins şi o vizită de studiu la Parcul de ştiinţă şi la companii locale care operează în domeniul business-ului IT, precum şi la Universitatea Tehnica din Kaunas. Cu acest prilej am avut ocazia să cunoaştem tineri entuziaşti care ne-au prezentat circuitul semnalelor venite dinspre comunitate, trecute apoi prin filtrul unor analize amănunţite de fezabilitate – care cuprind aspecte de legislaţie, know-how etc. Metamorfoza ideilor, exprimând nevoi ale comunităţii locale, în produse finale practice care să îndeplinească toate cerinţele tehnice şi legislative pentru a fi omologate şi aplicate constituie principala preocupare a sectorului de business din Kaunas.

Toţi partenerii au apreciat dorinţa de a fi de folos comunităţii din care fac, cu precădere grupului ţintă al proiectului „Click to Carrer” format din: mici meşteşugari, artişti amatori, persoane înzestrate cu abilităţi artistice şi de creaţie aflate în căutarea unor noi oportunităţi de afaceri precum şi alte persoane aflate în impas din punct de vedere social sau material.

C2C Newsletter no. 3

Echipa de proiect C2C.