De ce este ilegal să fotografiezi Turnul Eiffel pe timp de noapte

Paris– orașul iubirii și al luminii, este locul unde au luat naștere cele mai frumoase povești de dragoste și locul în care totul are un aer boem. Dar pe lângă partea romantică, Parisul este cunoscut și pentru atracțiile turistice care adună an de an milioane de turiști. Turnul Eiffel, muzeul Louvre, catedrala Notre-Dame, bulevardul Champs-Elysees și Arcul de Triumf sunt doar câteva dintre obiectivele vizitate și fotografiate de turiștii care vizitează Parisul.

Imagini pentru la tour eiffel

Ceea ce poate nu știați este faptul că este ilegal să fotografiezi Turnul Eiffel pe timp de noapte, deoarece este o creație artistică aflată încă în drepturi de autor.

Conform legii europene privind drepturile de autor, astfel de monumente sunt protejate pe toată durată de viață a autorului plus 70 de ani. Creatorul Turnului Eiffel, Gustav Eiffel, a murit în 1923, astfel încât în 1993 a intrat în domeniul public. Dar luminile de pe Turnul Eiffel sunt instalate de Pierre Bideau și luminează frumosul turn încă din 1985, ceea ce înseamnă că încă se află sub drepturi de autor.