Jean D’Ormesson (n. 16 iunie 1925 – d. 5 decembrie 2017)

Jean Bruno Wladimir François-de-Paule Le Fèvre d’Ormesson (n. Paris, Franța – d. , Neuilly-sur-Seine, Franța) a fost un scriitor și jurnalist francez, membru al Academiei Franceze (din 1973) și membru de onoare al Academiei Române (din 1995).

Mai nimic despre aproape tot” este o carte pe parcursul careia, in vreo 200 de pagini, D’Ormesson reuseste sa abordeze subiecte variate si reuseste sa te faca sa te gandesti la toate lucrurile respective si la cum sunt ele in viata ta, la ce crezi despre ele si la cum ar putea sa fie daca le-ai acorda ceva mai multa atentie.Totul, nimic, Big Bang-ul, stiinta, tehnologia, descoperirile care au revolutionat lumea, ceea ce crezi tu despre ele, dar si Dumnezeu si credinta, perceptia lor, inceputurile lumii, timpul, dragostea, singuratatea constituie teme la a caror importanta, cei mai multi dintre noi, in unele cazuri, nici macar nu ne-am gandit vreodata.

Din „Ciudata e lumea, până la urmă!” Editura BAROQUE BOOKS & ARTS, 2015:

Dumnezeu i-a facut o sora amintirii, scrie Michelangelo. I-a zis „speranta” Am iubit mult trecutul. Dar totdeauna am preferat viitorul. Mi-am petrecut timpul si viata sperand mereu altceva. Sper inca sa gasesc altceva dincolo de lumea aceasta si dincolo de moarte. Dar ce anume?