Fundaţia Casa Cărţii a desfăşurat, în parteneriat cu diferite instituţii, următoarele proiecte:

2008-2016– parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea în Proiectul „Centrul Europe Direct” Vâlcea

Acest parteneriat urmăreşte dezvoltarea componentei de voluntariat în rândul tinerilor elevi, punând accent pe implicarea lor în comunitatea locală.

2008Proiectul „Expoziţia de carte religioasă existentă în Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea”, expoziţie intinerantă

2008-2010 – susţinerea și participarea la Proiectul „Festivalul filmelor de foarte scurt metraj”, organizator Centrul Cultural Francez din Cluj Napoca

Festivalul s-a desfășurat pe cinci continente și a fost adresat tinerilor de peste 18 ani incluzând și o secțiune specială adresată femeilor. Pe plan local a beneficiat de o susținere financiară de 1000 ron. Cu o participare de peste 200 de tineri din comunitatea locală, proiectul s-a dovedit a avea un real succes la Râmnicu Vâlcea.

2009Proiectul „Educaţia – singura alternativă„, în parteneriat cu Asociaţia Liga Femeilor Creştine, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Episcopia Râmnicului, Organizaţia World Vision

Proiectul urmăreşte reducerea abandonului şcolar şi consilierea copiilor către singura alternativă viabilă care îi poate scoate din condiţii precare: educaţia. Proiectul s-a finalizat prin acordarea unei burse de studiu, pe perioada unui an școlar, unui elev participant.

2010 – susţinerea Proiectului „Activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Copilului”

2010 – susţinerea Proiectului „Conferinţa Regională a Consiliului Naţional al Elevilor – Regiunea SV Oltenia”

2010Proiectul „De la informaţie la parteneriat – Formare pentru întărirea capacităţii de monitorizare şi participare la procesul decizional„, în parteneriat cu Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

2011 Proiectul “Ne pregătim pentru ROMÂNIA”